23 Haziran 2009 Salı

Türkiye'de Reklam Tabela ve Dijital Baskı Ne Seviyede?

Reklam Tabelasının tarihi o kadar da uzak değildir.Nasıl ki Edison 1879 da ampulu icad etti. O zamanki dükkan sahipleri tabii bu dükkan sahipleri zengin esnaflardı. Tutup ampulü kağıdın arkasına koyup önündeki yazının gece de aydınlanmasını sağlamıştır.
Bu da modern tabelanın başlangıç tarihi olarak kabul edilebilir. Tarih tam olarak 4 nisan 1880 de. o çetin yıllarda kimi evlerde mum bile yokken işte kimi dükkanlar da böyle sefa sürebiliyordu.
Türkiyede işte böyle bir dönemdeydi. istanbul hariç diğer yerlerde evlerin mum sıkıntı gırlaydı yani.Neyse konumuza dönelim. Reklam tabelacılığı Türkiyede şu anda neden yeteri kadar gelişmiş değil reklam tabelası Türkiyede belirli vergi engeline takılttırıldığı için bu ve bunun gibi engellerle karşılaşabiliyoruz.
Türkiyede tabelalar genelde inanmıcaksınız ama yol tarifi için kullanılıyor örneğin ''abi ilerden sola sap orda bi kız tabelası görceksin onun karşısındaki apartman bizim'' gibi diyaloglarla az mı karşılaşyoruz. tabi ki de hayır bunun için Türkiye'de reklam tabelacılığı iyi sorgulanmalı ve amacında kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder